kenniscentrum-evc-logo-wit

 

Een ervaringscertificaat zet werkervaring zwart op wit.

Casus 9: Intake-assessment opleiding

Inge Verhoeven is 28 jaar en wil de opleiding Sport & Welness gaan volgen bij de Hogeschool van Amsterdam. Zij heeft haar hele leven gesport. Omdat het geven van les haar erg leuk leek is zij begonnen met de Pabo gevolgd. Inge voelde zich echter niet thuis in het primair onderwijs en is na twee jaar gestopt met de opleiding. Vervolgens heeft zij twee jaar gewerkt bij een recreatiepark, waar zij verantwoordelijk was voor de organisatie van jeugdactiviteiten.

De opleiding Sport & Welness is vrij pittig en ook fysiek zwaar. Het is dan ook belangrijk dat Inge de juiste motivatie heeft en fysiek fit is. Daarnaast wordt bij de opleiding ook gekeken naar het werk- en denkniveau en naar de persoonlijkheidskenmerken van de kandidaat. Het is van belang dat studenten mensgericht, open, oplossingsgericht en flexibel zijn.

Inge neemt deel aan een intake-assessment. Tijdens het intake-assessment worden haar ervaringen, opgedaan in werk en de twee opleidingsjaren aan de Pabo, beoordeeld aan de hand van de toelatingseisen. Vastgesteld wordt dat ze voldoet aan de eisen: Inge wordt toegelaten tot de opleiding.

inge-09
  • Specifieke meetlat (toelatingseisen opleiding Sport & Welness)
  • Assessment vindt plaats door de opleidingsinstelling
  • Resultaat van het assessment is wel of geen toelating tot de opleiding

EVC voor
werknemers

 

Door EVC staan werknemers en werkzoekenden sterker op de arbeidsmarkt. Een ervaringscertificaat laat zien over welke kennis en ervaring iemand precies beschikt en vergroot mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Naar website

EVC voor
werkgevers

 

EVC geeft werkgevers inzicht in capaciteiten van werknemers en maakt medewerkers flexibeler inzetbaar. De drempel tot scholing wordt lager en EVC kan leiden tot verlaging van scholingskosten.

Naar website

EVC voor
branches

EVC is een arbeidsmarktinstrument dat bijdraagt aan duurzame inzetbaarheid. Het recht op EVC wordt in steeds meer cao’s vastgelegd en steeds meer branches passen EVC toe voor specifieke branchestandaarden.

Naar website

EVC-professionals

evc-aanbiedersDe website voor professionals is gericht op EVC-aanbieders, leden van examencommissies, beoordelende organisaties en de EVC-convenantpartners. Op deze website vindt u o.a. de EVC Toolbox, EVC Kennisbank, en EVC Nieuwsbrief.

Naar website

Nationaal Kenniscentrum EVC

Deventerstraat 35
7311 LT Apeldoorn
+31 (0)55-5767626
nationaal-kenniscentrum-evc@examenkamer.nl