kenniscentrum-evc-logo-wit

 

Een ervaringscertificaat zet werkervaring zwart op wit.

Casus 10: Verzilveren Ervaringscertificaat

Yvonne Verhoeven is 31 jaar en sinds 12 jaar werkzaam bij een uitgeverij. Ze is in deze baan ‘gerold’ nadat ze stopte met de kappersopleiding en sindsien heeft ze er al die tijd gewerkt. Ze heeft eerst 6 jaar gewerkt als receptioniste en is daarna als secretaresse aan de slag gegaan. Twee jaar geleden heeft ze de stap gemaakt naar directiesecretaresse. Yvonne heeft hier geen opleiding voor gevolgd, maar alles in de praktijk geleerd.

De baan bevalt haar erg goed. Ze overweegt een stap te maken naar een ander bedrijf in de functie van directiesecretaresse. Voordat ze gaat solliciteren wil ze graag haar werkervaring laten verzilveren om haar kansen te vergroten. Ze wil het diploma voor de opleiding directiesecretaresse (niveau 4) behalen. Via een EVC-traject heeft zij haar leerervaringen ten opzichte van de meetlat directiesecretaresse in beeld gebracht. Zij biedt haar Ervaringscertificaat voor verzilvering aan bij een opleidingsinstelling.

yvonne
  • Verzameling van bewijsstukken noodzakelijk
  • Specifieke meetlat (Directiesecretaresse niveau 4)
  • EVC-assessment door erkend EVC-aanbieder
  • Doorlooptijd circa 3 maanden

EVC voor
werknemers

 

Door EVC staan werknemers en werkzoekenden sterker op de arbeidsmarkt. Een ervaringscertificaat laat zien over welke kennis en ervaring iemand precies beschikt en vergroot mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Naar website

EVC voor
werkgevers

 

EVC geeft werkgevers inzicht in capaciteiten van werknemers en maakt medewerkers flexibeler inzetbaar. De drempel tot scholing wordt lager en EVC kan leiden tot verlaging van scholingskosten.

Naar website

EVC voor
branches

EVC is een arbeidsmarktinstrument dat bijdraagt aan duurzame inzetbaarheid. Het recht op EVC wordt in steeds meer cao’s vastgelegd en steeds meer branches passen EVC toe voor specifieke branchestandaarden.

Naar website

EVC-professionals

evc-aanbiedersDe website voor professionals is gericht op EVC-aanbieders, leden van examencommissies, beoordelende organisaties en de EVC-convenantpartners. Op deze website vindt u o.a. de EVC Toolbox, EVC Kennisbank, en EVC Nieuwsbrief.

Naar website

Nationaal Kenniscentrum EVC

Deventerstraat 35
7311 LT Apeldoorn
+31 (0)55-5767626
nationaal-kenniscentrum-evc@examenkamer.nl