Kenniscentrum EVC logo

 

english
linkedin
Werknemers die zich blijven ontwikkelen zijn aantrekkelijker voor werkgevers."
Loes | Branchevertegenwoordiger
 

EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. Via een EVC-procedure kan iemand zijn kennis en ervaring officieel laten erkennen en vastleggen in een ervaringscertificaat.Dat is aantrekkelijk voor zowel werkgevers als werknemers.

Medewerkers zijn bijvoorbeeld breder inzetbaar doordat er meer zicht ontstaat op capaciteiten. De motivatie en het zelfvertrouwen van medewerkers nemen toe. Ook kunnen werknemers vaak sneller een opleiding doorlopen. Met EVC investeren branches in de ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid van mensen! Vandaar dat de Stichting van de Arbeid zich inzet voor verdere verspreiding van EVC als arbeidsmarktinstrument.

EVC-convenant

De rijksoverheid en de sociale partners hebben samen een convenant getekend om het gebruik van EVC als arbeidsmarktinstrument te stimuleren.

Lees meer

EVC Branchestandaarden

Ook branchestandaarden kunnen worden gebruikt bij EVC. Er is een speciale procedure voor goedkeuring van een branchestandaard als EVC-standaard.

Lees meer

EVC in de praktijk

EVC wordt in verschillende branches gebruikt om te werken aan de duurzame inzetbaarheid van mensen. Diverse praktijkvoorbeelden tonen wat EVC voor mensen kan betekenen.

Lees meer

Laatste nieuws

loading...

EVC nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief.

Voornaam*

Achternaam*

Email*

Organisatie
Invalid Input