Kenniscentrum EVC logo

 

english
linkedin

Het ervaringscertificaat is belangrijk voor iedereen die een baan heeft, die een baan zoekt of die een (vervolg)opleiding wil doen. Je vindt gemakkelijker een andere baan en je staat sterker in je werk.

Sta sterker in je werk

Het ervaringscertificaat maakt duidelijk hoe waardevol je als medewerker bent omdat het laat zien wat je weet en kunt. Daardoor sta je sterker in je werk. Soms is het verrassend, voor je werkgever én voor jezelf, hoeveel je hebt geleerd in de praktijk. Dat kan helpen bij promoties (als je wel de ervaring hebt, maar niet het diploma). En wat heel belangrijk is: het geeft je meer zelfvertrouwen en waardering van je collega’s en je werkgever.

Zoek je een (andere) baan?

Het ervaringscertificaat kan ook helpen als je op zoek bent naar een andere baan, wellicht in een richting waar je niet eerder aan gedacht hebt. Het is een mooie aanvulling op (eventuele) diploma’s en je CV, omdat het ervaringscertificaat een betrouwbare en overtuigende manier is om te bewijzen wat je allemaal weet en kunt.

Wil je een (vervolg)opleiding volgen?

Een ervaringscertificaat kan leiden tot vrijstellingen voor opleidings- of examenonderdelen bij mbo- of hbo-opleidingen. Bepaalde vakken of modules hoef je dan niet meer te doen. Zo kun je een opleiding bijvoorbeeld in 1 jaar doen in plaats van 3 jaar. In een enkel geval kan een ervaringscertificaat rechtstreeks leiden tot een diploma. Het is altijd aan de opleider om hierover een besluit te nemen. Informeer van tevoren bij de EVC-aanbieder wat de vrijstellingsmogelijkheden zijn.