kenniscentrum-evc-logo-wit

 

Een ervaringscertificaat zet werkervaring zwart op wit.

Casus 1: Loopbaan (zelf)onderzoek

Mirjam van Lee is 39 jaar en moeder van 2 kinderen. Ze heeft 8 jaar gewerkt als Logistiek coördinator en is altijd actief geweest in het verenigingsleven. Toen de kinderen kwamen is ze gestopt met werken. Ze bleef wel actief bij de ouderraad van school van haar kinderen en als voorzitter van de tennisvereniging. Nu de kinderen ouder zijn, wil ze weer gaan werken. Ze heeft nog geen concreet beeld van haar volgende loopbaanstap.

Om inzicht te krijgen in wat ze wil en waar ze goed in is heeft ze een aantal loopbaanmanagementboeken aangeschaft. Ze ontdekt onder andere door naar haar levensverhaal te kijken dat ze het leuk vindt om met mensen te werken en mensen te motiveren het beste uit zichzelf te halen.

Ze heeft competenties op het sociale vlak en leidinggeven ontwikkeld in het werk, maar vooral ook in het verenigingsleven. Ze besluit zich te richten op een baan als teamleider in de logistiek.

  • Zelfstandig uit te voeren in eigen tijd en tempo
  • Loopbaanvraag is nog niet helder
  • Er vindt geen assessment of certificering plaats

EVC voor
werknemers

 

Door EVC staan werknemers en werkzoekenden sterker op de arbeidsmarkt. Een ervaringscertificaat laat zien over welke kennis en ervaring iemand precies beschikt en vergroot mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Naar website

EVC voor
werkgevers

 

EVC geeft werkgevers inzicht in capaciteiten van werknemers en maakt medewerkers flexibeler inzetbaar. De drempel tot scholing wordt lager en EVC kan leiden tot verlaging van scholingskosten.

Naar website

EVC voor
branches

EVC is een arbeidsmarktinstrument dat bijdraagt aan duurzame inzetbaarheid. Het recht op EVC wordt in steeds meer cao’s vastgelegd en steeds meer branches passen EVC toe voor specifieke branchestandaarden.

Naar website

EVC-professionals

evc-aanbiedersDe website voor professionals is gericht op EVC-aanbieders, leden van examencommissies, beoordelende organisaties en de EVC-convenantpartners. Op deze website vindt u o.a. de EVC Toolbox, EVC Kennisbank, en EVC Nieuwsbrief.

Naar website

Nationaal Kenniscentrum EVC

Deventerstraat 35
7311 LT Apeldoorn
+31 (0)55-5767626
nationaal-kenniscentrum-evc@examenkamer.nl