kenniscentrum-evc-logo-wit

 

Een ervaringscertificaat zet werkervaring zwart op wit.

Casus 2: Loopbaanbegeleiding

Ismo van Erp is 42 en werkt zo’n 20 jaar in de bouw als Timmerman en meewerkend voorman. Sinds een aantal jaar heeft hij regelmatig last van zijn rug. Om te voorkomen dat hij in de ziektewet terecht komt, heeft hij zich aangemeld voor een loopbaantraject bij het Loopbaantraject Bouw en Infra. In dit traject ontdekt hij dat hij het erg leuk vindt om anderen te coachen, en dat hij hier ook goed in is. In zijn werk stuurt hij mensen aan en dit gaat hem erg goed af, zoals ook blijkt uit de 360 graden feedback van collega’s.

Daarnaast is hij al 12 jaar voetbaltrainer bij het jeugdteam in zijn woonplaats. De loopbaanbegeleider vertelt Ismo over de functie van leermeester in de bouw, een functie waarbij je minder fysiek werk doet en jonge timmerlieden opleidt. Ismo is direct enthousiast en gaat zich richten op een dergelijke baan op korte termijn.

06-Marco-36
  • Professionele ondersteuning bij loopbaanonderzoek
  • Loopbaanvraag is nog niet helder
  • Er vindt geen assessment of certificering plaats

EVC voor
werknemers

 

Door EVC staan werknemers en werkzoekenden sterker op de arbeidsmarkt. Een ervaringscertificaat laat zien over welke kennis en ervaring iemand precies beschikt en vergroot mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Naar website

EVC voor
werkgevers

 

EVC geeft werkgevers inzicht in capaciteiten van werknemers en maakt medewerkers flexibeler inzetbaar. De drempel tot scholing wordt lager en EVC kan leiden tot verlaging van scholingskosten.

Naar website

EVC voor
branches

EVC is een arbeidsmarktinstrument dat bijdraagt aan duurzame inzetbaarheid. Het recht op EVC wordt in steeds meer cao’s vastgelegd en steeds meer branches passen EVC toe voor specifieke branchestandaarden.

Naar website

EVC-professionals

evc-aanbiedersDe website voor professionals is gericht op EVC-aanbieders, leden van examencommissies, beoordelende organisaties en de EVC-convenantpartners. Op deze website vindt u o.a. de EVC Toolbox, EVC Kennisbank, en EVC Nieuwsbrief.

Naar website

Nationaal Kenniscentrum EVC

Deventerstraat 35
7311 LT Apeldoorn
+31 (0)55-5767626
nationaal-kenniscentrum-evc@examenkamer.nl