kenniscentrum-evc-logo-wit

 

Een ervaringscertificaat zet werkervaring zwart op wit.

Casus 3: Groepsgewijze loopbaantraining (CH-Q)

Sanne Claessens is 32 jaar en sinds 5 jaar docent Zorg en Welzijn op een ROC. Het werk bevalt haar wel goed, al zou ze iets meer uitdaging willen. Ze heeft veel ambities, bijvoorbeeld het behalen van een Master en meer succes boeken met haar eigen web-shop die ze in haar vrije tijd runt. Daarnaast zou ze ook graag kinderen willen. Al deze zaken samen geven haar onrust en ze zit niet goed in haar vel. Binnen haar organisatie wordt een CH-Q training gegeven (groepsgewijze loopbaantraining). Een goed moment om zich op haar huidige situatie te bezinnen.

De training bestaat uit 5 bijeenkomsten waarin wordt gekeken naar wie je bent, wat je kunt (hiervoor leg je een portfolio aan) en wat je wilt. De oefeningen en gesprekken met medecursisten geven haar veel inzicht en rust. Sanne ontdekt dat ze niet alles tegelijk hoeft te doen. En dat ze het belangrijker vindt om kinderen te krijgen, dan een Master te halen of een succesvol bedrijf te runnen naast haar baan. Ze ontdekt dat ze wel graag meer uitdagende projecten binnen het ROC wil doen. En kaart dit aan bij haar manager.

  • Professionele ondersteuning bij loopbaanonderzoek
  • Inzicht in kwaliteiten en wensen voor toekomstig werk
  • Opbouw van een (e)portfolio

EVC voor
werknemers

 

Door EVC staan werknemers en werkzoekenden sterker op de arbeidsmarkt. Een ervaringscertificaat laat zien over welke kennis en ervaring iemand precies beschikt en vergroot mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Naar website

EVC voor
werkgevers

 

EVC geeft werkgevers inzicht in capaciteiten van werknemers en maakt medewerkers flexibeler inzetbaar. De drempel tot scholing wordt lager en EVC kan leiden tot verlaging van scholingskosten.

Naar website

EVC voor
branches

EVC is een arbeidsmarktinstrument dat bijdraagt aan duurzame inzetbaarheid. Het recht op EVC wordt in steeds meer cao’s vastgelegd en steeds meer branches passen EVC toe voor specifieke branchestandaarden.

Naar website

EVC-professionals

evc-aanbiedersDe website voor professionals is gericht op EVC-aanbieders, leden van examencommissies, beoordelende organisaties en de EVC-convenantpartners. Op deze website vindt u o.a. de EVC Toolbox, EVC Kennisbank, en EVC Nieuwsbrief.

Naar website

Nationaal Kenniscentrum EVC

Deventerstraat 35
7311 LT Apeldoorn
+31 (0)55-5767626
nationaal-kenniscentrum-evc@examenkamer.nl