kenniscentrum-evc-logo-wit

 

Een ervaringscertificaat zet werkervaring zwart op wit.

Casus 5: E-portfolio

Rachel Raj is 35 jaar en gediplomeerd verpleegkundige. Sinds 5 jaar werkt zij als verpleegkundige in het ziekenhuis in Utrecht. Daarvoor heeft zij 3 jaar als verpleegkundige gewerkt in een ziekenhuis in Nieuwegein. In verband met de nieuwe baan van haar man in Groningen, wil Rachel een open sollicitatie versturen naar het academisch ziekenhuis in Groningen. Ze wil zich goed presenteren bij haar mogelijke nieuwe werkgever en stelt op aanraden van een vriendin een E-portfolio op.

Ze documenteert digitaal bewijsmateriaal zoals diploma’s en certificaten, beoordelingsformulieren, reflectieverslagen en feedbackformulieren van collega’s en leidinggevenden. Het opstellen van het e-portfolio biedt haar veel inzicht in wat ze in het verleden heeft gedaan. Dat helpt haar om zich goed te presenteren. Door haar potentiële nieuwe werkgever inzage te bieden in het e-portfolio presenteert Rachel haar kwaliteiten al bij het versturen van haar sollicitatie.

Erica-35
  • Verzameling van bewijsstukken van leerervaringen is het uitgangspunt
  • Er vindt geen assessment of certificering plaats
  • Toegang tot internet en computer is noodzakelijk

EVC voor
werknemers

 

Door EVC staan werknemers en werkzoekenden sterker op de arbeidsmarkt. Een ervaringscertificaat laat zien over welke kennis en ervaring iemand precies beschikt en vergroot mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Naar website

EVC voor
werkgevers

 

EVC geeft werkgevers inzicht in capaciteiten van werknemers en maakt medewerkers flexibeler inzetbaar. De drempel tot scholing wordt lager en EVC kan leiden tot verlaging van scholingskosten.

Naar website

EVC voor
branches

EVC is een arbeidsmarktinstrument dat bijdraagt aan duurzame inzetbaarheid. Het recht op EVC wordt in steeds meer cao’s vastgelegd en steeds meer branches passen EVC toe voor specifieke branchestandaarden.

Naar website

EVC-professionals

evc-aanbiedersDe website voor professionals is gericht op EVC-aanbieders, leden van examencommissies, beoordelende organisaties en de EVC-convenantpartners. Op deze website vindt u o.a. de EVC Toolbox, EVC Kennisbank, en EVC Nieuwsbrief.

Naar website

Nationaal Kenniscentrum EVC

Deventerstraat 35
7311 LT Apeldoorn
+31 (0)55-5767626
nationaal-kenniscentrum-evc@examenkamer.nl