kenniscentrum-evc-logo-wit

 

Een ervaringscertificaat zet werkervaring zwart op wit.

Casus 7: Ontwikkelassessment

Chun Li is 40 jaar en werkt al jaren als teamleider Verkoop voor een autodealer. Hij heeft de IVA-opleiding voor autoverkoper afgerond (HBO-niveau). Zijn baas wil Chun voordragen als toekomstige manager van de vestiging.

Chun heeft leidinggevende ervaring, maar geen ervaring met het managen van een vestiging en het dragen van de gehele verantwoordelijkheid over de vestiging. Hij wil deze kans zeker grijpen maar vindt het erg spannend. De baas van Chun ziet ook potentie in hem en wil daarom een ontwikkelassessment inzetten.

Het ontwikkelassessment brengt zijn leidinggevende competenties in kaart en geeft een advies hoe hij zich verder kan ontwikkelen.

06-Marco-36
  • Specifieke meetlat (functie- of competentieprofiel)
  • Assessment vindt plaats door een assessmentbureau
  • Resultaat van het assessment is een ontwikkeladvies

EVC voor
werknemers

 

Door EVC staan werknemers en werkzoekenden sterker op de arbeidsmarkt. Een ervaringscertificaat laat zien over welke kennis en ervaring iemand precies beschikt en vergroot mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Naar website

EVC voor
werkgevers

 

EVC geeft werkgevers inzicht in capaciteiten van werknemers en maakt medewerkers flexibeler inzetbaar. De drempel tot scholing wordt lager en EVC kan leiden tot verlaging van scholingskosten.

Naar website

EVC voor
branches

EVC is een arbeidsmarktinstrument dat bijdraagt aan duurzame inzetbaarheid. Het recht op EVC wordt in steeds meer cao’s vastgelegd en steeds meer branches passen EVC toe voor specifieke branchestandaarden.

Naar website

EVC-professionals

evc-aanbiedersDe website voor professionals is gericht op EVC-aanbieders, leden van examencommissies, beoordelende organisaties en de EVC-convenantpartners. Op deze website vindt u o.a. de EVC Toolbox, EVC Kennisbank, en EVC Nieuwsbrief.

Naar website

Nationaal Kenniscentrum EVC

Deventerstraat 35
7311 LT Apeldoorn
+31 (0)55-5767626
nationaal-kenniscentrum-evc@examenkamer.nl