Kenniscentrum EVC logo

 

english
linkedin

Succesfactoren van EVC

Wat zijn de succesfactoren in de sectoren waar EVC regelmatig wordt gebruikt? Het onderzoek EVC in de markt verkende hoe EVC in verschillende sectoren in Nederland wordt ingezet. Het rapport bevat ook een stappenplan dat sectoren handvatten geeft voor een effectieve inzet van EVC.
U kunt het rapport EVC in de markt. Een verkenning van EVC in branches en sectoren  hier downloaden.

Portretten gemeentemedewerkers

EVC doet mensen groeien. A&O-fonds gemeenten maakte filmportretten van vier medewerkers in de gemeentelijke sector die met EVC een loopbaanstap maken.
Bekijk diverse filmpjes van gemeentemedewerkers.

EVC bij Nedtrain

NedTrain werkt sinds 2010 met EVC. Het is voor NedTrain een instrument om medewerkers in kortere tijd naar een diploma toe te leiden. Jan van Geelkerken, projectleider Web op het spoor bij NedTrain, is positief over EVC en wat het oplevert.
Download de flyer EVC bij Nedtrain

EVC in de kinderopvang

"Het EVC-traject heeft me zelfverzekerder gemaakt. Doordat je moet opschrijven wat je doet en kunt, weet je heel goed waar je staat. Ik kan nu beter mijn mening geven", vertelt pedagogisch medewerker Ilse Coenen. Van 2009 tot 2012 was er een EVC-loket Kinderopvang. In drie jaar tijd werden er 889 ervaringscertificaten uitgereikt waarvan er 380 werden verzilverd in een diploma.
Download de flyer EVC in de kinderopvang

EVC bij Rockwool Roermond

Het bedrijf Rockwool fabriceert steenwol en wordt gewaardeerd vanwege de brede implementatie van opleidings- en ontwikkelmanagement in het HR-beleid en de sterk ontwikkelde carrieremodellen: BBL, EVC en vakbekwaamheidsassessment.
Download de flyer EVC bij Rockwool Roermond

Via EVC naar een diploma helpende in de zorg

 Zestien medewerkers namen eind juni 2014 bij zorginstelling Florence in Rijswijk hun mbo-dipoloma Helpende Zorg en Welzijn in ontvangst. Zij haalden hun diploma via een EVC-procedure.
Download de flyer Via EVC naar een diploma helpende in de zorg

Eigen EVC-portal voor medewerkers wooncorporaties

De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporatie (FLOW) ontwikkelde een eigen EVC-portal voor medewerkers. Hoe kwam deze portal tot stand en wat is het nut ervan?
Download de flyer Eigen EVC-portal voor medewerkers wooncorporaties

EVC en EVP bij de rijksoverheid

Bij de rijksoverheid gaan de komende jaren zo'n 15.000 banenverloren. Essentiƫle randvoorwaarde: tot 2016 mogen geen gedwongen ontslagen vallen. Doorstroom en uitstroom vormen dan een oplossing. EVC en EVP zijn hierbij zeer welkome instrumenten.
Download de flyer EVC en EVP bij de rijksoverheid

Rolloveronderwijs: eerst de ervaring, dan de theorie

Een nieuw begrip: rolloveronderwijs. Dit concept betreft een snelle manier om mensen op te leiden en (opnieuw) aan werk te helpen. Een manier die bovendien zorgvuldig omgaat met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die extra ondersteuning nodig hebben. EVC is onderdeel van de aanpak is erop gericht talent naar boven te halen.
Download de flyer Rolloveronderwijs: eerst de ervaring, dan de theorie