Kenniscentrum EVC logo

 

english
linkedin
Met EVC investeer ik in de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers."
Frits | HR-manager
 

EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. In een EVC-procedure verzamelen werknemers bewijzen van hun kennis en ervaring. Diploma’s tellen mee, maar juist ook levens- en werkervaring.

De bewijzen worden gebundeld in een portfolio en vergeleken met een landelijke standaard zoals die in het mbo, hbo of branche wordt gebruikt. Deze standaarden geven aan wat je moet kennen en kunnen na het afronden van het mbo, hbo of branchegerelateerde opleiding. De uitkomsten worden vastgelegd in een ervaringscertificaat. EVC geeft werkgevers een betrouwbaar overzicht van de kennis en vaardigheden van werknemers. U weet daardoor precies op welk niveau uw werknemers kunnen functioneren. Zo worden zij flexibeler inzetbaar. Ook kunnen zij bijvoorbeeld sneller een opleiding doorlopen doordat vrijstelling kan worden verkregen voor de via EVC bewezen onderdelen. En EVC leidt vaak tot meer zelfvertrouwen en werkt motiverend.

Lees meer

Verschenen in de Staatscourant 8-11-2016
Convenant ter stimulering van het erkennen van eerder verworven competenties als onderdeel van een leven lang leren.

Convenant EVC is vernieuwd

 

Wat zijn de voordelen?

Een ervaringscertificaat kan bijdragen aan betere inzetbaarheid van personeel. Ook kan het leiden tot kortere opleidingstijd en dus besparing van opleidingskosten.

Lees meer

Hoe werkt het?

Kennis en kunde van werknemers wordt nauwkeurig in kaart gebracht en vastgelegd in een ervaringscertificaat. Zo wordt duidelijk wat uw werknemers allemaal hebben geleerd.

Lees meer

Praktijkvoorbeelden

Bekijk filmpjes waarin werkgevers vertellen over de waarde van EVC binnen hun branche. De praktijkvoorbeelden komen uit de handel, gezondheidszorg, techniek en horeca.  

Lees meer

Laatste nieuws

loading...

EVC nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief.

Voornaam*

Achternaam*

Email*

Organisatie
Invalid Input