Kenniscentrum EVC logo

 

english
linkedin
  • Uw medewerkers zijn flexibeler inzetbaar
  • De drempel om aan een opleiding te beginnen wordt lager
  • Opleidingen worden korter

Door hun kennis en ervaring in kaart te brengen, kunt u uw medewerkers niet alleen extra taken geven, het maakt hen ook flexibeler inzetbaar binnen uw organisatie. Daarnaast kunnen uw medewerkers bij een reorganisatie makkelijker en verantwoord op een andere plek in de organisatie worden geplaatst. En moet u onverhoopt toch afscheid nemen van medewerkers, dan kunt u hen een ervaringscertificaat meegeven, waarmee hun kans op een andere baan groter is.

Het ervaringscertificaat verlaagt de drempel voor werknemers om aan een opleiding te beginnen. En dat is belangrijk. Goed opgeleide medewerkers zorgen vaak voor een beter rendement van het bedrijf. Medewerkers voelen zich gewaardeerd en presteren beter. Het ziekteverzuim wordt vaak lager. Het opleiden van medewerkers is een belangrijke sleutel tot een gezond bedrijf.

Met een ervaringscertificaat kunnen uw medewerkers vrijstelling krijgen voor een deel van hun vervolgopleiding. Dit kan soms wel 2 jaar schelen. Uw medewerker is dus sneller klaar met de opleiding. Daardoor kost het u minder en heeft u sneller beter opgeleide mensen.

Lees hier het artikel: EVC heeft alles mee.