Kenniscentrum EVC logo

 

english
linkedin
"Door EVC weet ik wat mijn ontwikkelmogelijkheden zijn."
Annemieke | boekhoudster
 

EVC staat voor erkenning van verworven competenties. In een EVC-procedure verzamel je bewijzen van wat je weet en kan. Diploma’s tellen mee, maar juist ook levens- en werkervaring. Al het bewijs wordt beoordeeld ten opzichte van een landelijk erkende beroepsstandaard.

Een ervaringscertificaat is het resultaat van een EVC-procedure en geeft een duidelijk beeld over je werkervaring en niveau van functioneren. Als je weet wat je kunt, zet je je talenten effectiever in en weet je waaraan je verder kunt werken. Zo zorg je ervoor dat je ontwikkeling past bij je huidige baan of de (loop)baan die je ambieert. 

Lees meer

Wat heb je eraan?

Het ervaringscertificaat is belangrijk voor iedereen die werkt, een baan zoekt of een (vervolg)opleiding wil doen. Met een ervaringscertificaat sta je sterker in je werk!

Lees meer

Is het iets voor jou?

Heb je veel ervaring opgedaan in vorige banen, je huidige baan en daarbuiten? Heb je het gevoel dat je in de praktijk veel hebt geleerd? Dan is het ervaringscertificaat iets voor jou.

Lees meer

Bij wie kan je terecht?

Je kunt terecht bij een van de ongeveer 70 erkende EVC-aanbieders. Zij brengen je vakkennis en vaardigheden in kaart. De aanvraag kun je zelf doen of via je werkgever.

Lees meer

Voorbeelden uit de praktijk

Veevoedersector

Mario Herwig is operator bij Cehave Landbouwbelang in Veghel. Samen met acht andere collega-operators heeft hij in het kader van een pilot in de veevoedersector een ervaringscertificaat gehaald. Dit heeft hem, zonder aanvullende scholing, het diploma Operator Levensmiddelentechnologie op MBO-niveau 2 opgeleverd.
Lees meer

Automobielbranche

Ruime ervaring, maar geen papieren. Dat probleem ondervond Remond Roskamp jaren aan een stuk. Tot hij vorig jaar meedeed aan traject om een ervaringscertificaat te halen in de automobielbranche. Dat leverde hem een diploma Autotechnicus op. Dit heeft hem, zonder aanvullende scholing, het diploma Operator Levensmiddelentechnologie op MBO-niveau 2 opgeleverd.
Lees meer

HTS en post-hbo

In één jaar tijd zijn HTS-diploma én een post hbo-opleiding Onderhoudsmanagement. Zonder ervaringscertificaat had hem dit zeker één en waarschijnlijk twee jaar meer gekost. Cor van Helden, verpakkingstechnicus bij Heineken en functioneel leidinggevende van 14 medewerkers, is dan ook dankbaar dat hij kon meedoen aan de pilot voor duale trajecten in de metalektro van de Hogeschool Utrecht.
Lees meer

Elektrotechiek

De aard van het werk van Wiep Sluiter bij Strukton Railinfra brengt een vrijwel continue bijscholing met zich mee. En nu, na een bijna 41-jarig dienstverband bij dezelfde werkgever, heeft dit zich vertaald in een landelijk erkend mbo-diploma Eerste Monteur Elektrisch niveau 3.
Lees meer